Koka ihop samtliga ingredienser till glazen och låt svalna. Salta och peppra köttet rejält. Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Rosta valnötter genom att lägga dem i en het stekpanna utan olja och sväng runt dem tills de börjar få färg
Kantarellsåsen lägger man ovanför fläskkarrénoch toppar med riven ost. Man kan använda fläskytterfilé eller fläskfilé istället för fläskkarré, då blir den festligare
Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt med händerna så att oljan täcker potatisen
Fläskkarré är alltid gott och tillsammans med tomat och svamp en riktig festrätt. Denna rätten kan man göra i förväg och sedan göra klart i ugnen när man skall servera den
Servera till en stekt Fläskkarré med Sallad, Citron och Örtsmör. Kryddat smör och Fransk Grönsaksröra Örtsmör är ett riktigt gott och nyttigt tillbehör till kött eller fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.