Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Fisk & Skaldjur

Fisk & Skaldjur

Bjud in till fest i fint sällskap av ljuvliga skaldjur och fisk i alla dess former! Bong Touch of Taste hjälper dig att lyfta havets djupa smaker till himmelska höjder. Bara droppa i och festen kan börja!
Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Gör så här. Pilgrimsmusslor. Ta ett rejält grepp om musslans flata del med den platta sidan upp. Håll gärna med en handduk om kniven skulle slinta
Skaldjurspaj med räkor

Skaldjurspaj med räkor

Gör så här. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt
Torsk med grönärtsås

Torsk med grönärtsås

Gör så här. Lägg de djupfrysta ärtorna i vatten i en kastrull och låt dem koka upp. Låt dem sedan rinna av i en sil
Risotto med kräftor

Risotto med kräftor

Gör så här. Hetta upp en kastrull med olja, fräs löken några minuter utan att ta färg. Rör i riset och fräs det tillsammans med löken yterligare några minuter
Tasty Pancake Lobster dog

Tasty Pancake Lobster dog

Gör så här. American Pancake. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa samman fond, ägg, mjölk och smör. Vispa ner vätskan i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri, smaka av med ev
Riddare med lax och pepparrot

Riddare med lax och pepparrot

Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
Räksallad

Räksallad

Gör så här. Dela räkorna i bitar (hacka inte), blanda dem med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med fond, salt och peppar
Skaldjursflarn

Skaldjursflarn

Hacka lök och dill i små bitar och skaldjuren i något större bitar. Gör så här. Rulla ut smördegen på en plåt
Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

Gör så här. Maräng. OBS. Du behöver en livsmedelsbrännare för att bränna av marängen. Dela på äggen och skilj äggvitan från gulan
Laxlasagne med sparris och spenat

Laxlasagne med sparris och spenat

1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. Gör så här. Häll mjölk och fond i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning
Kräftströmming

Kräftströmming

Gör så här. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt
Black Oysters

Black Oysters

Gör så här. Blanda fond, tabasco och Sweet Baby Ray BBQ-sås original. Dela varje citron i 6 klyftor, putsa bort det vita och pilla bort kärnorna
Hummersoppa med sparris och citron

Hummersoppa med sparris och citron

5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. Gör så här. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken några minuter utan att den tar färg
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens
Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. LAX. Skär laxen i 16 kvadratiska bitar och lägg dem med skinnet ned i en ugnsfast form (det skall vara trångt i formen)
Pasta i hummer och kräftsås

Pasta i hummer och kräftsås

Krydda med lite salt & peppar. Salt & peppar. Gör så här. Tillagning. Fräs, skivad svamp, strimlad paprika och riven vitlök i en kastrull några minuter
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Rör i ost,sparris och skaldjur när riset är al dente. Gör så här. Blanda vinet, fonden och vattnet i en kastrull, värm upp sakta
Skördesill

Skördesill

Gör så här. Skiva grönsakerna tunt på mandolin eller med kniv. Koka upp 1-2-3 lagen med grönsaksfonden, låt koka i 3 min
Sherrydoftande hummersill

Sherrydoftande hummersill

Gör så här. Vispa ihop ketchup med chilisås, hummerfond, ättikssprit och strösocker. Droppa oljan i ketchupen, lite i taget under vispning
Hummer- och äppelsill

Hummer- och äppelsill

Gör så här. Skär sillfiléerna i lagom stora bitar. Skala rödlöken och tärna både lök och äpple. Blanda majonnäs, creme fraiche och fond