Känn med en kniv så att den är färdig när du tar ut den. Strö över ett jämnt lager rörsocker och bränn av brûlèen med en gasolbrännare eller i ugnen på full grilleffekt någon minut
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. När jag fyllde år fick jag en crème brulée-brännare som jag ännu inte har testat förrens häromveckan
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Skrapa ur vaniljstången och blanda fröna med grädde och socker i en liten kastrull. ½ vaniljstång. Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Gjord med vit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crème brûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.