Det här brytbrödet är som en foccacia ungefär, men man gör det som rullar i en sockerkaksform. Påskafton firades med påskbrunch för min familj och en himla massa godis
Den här smakrika, knalloranga, morotssoppan med tomat och örter åt vi på påskaftonen tillsammans med det fantastiska brytbrödet med spenatdipp som jag lade ut receptet på för någon vecka sedan (se här)
Ett matbröd som är väldigt gott och som sätter fart på livsandarna är det här brytbrödet. . Usch. Det är grått och ganska kallt ute och jag är förkyld, igen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Glöm inte brytbrödet att suga upp den goda tomatsåsen med. BIFF PÅ TOMATBÄDD. Servera kött då och då - ta som vana att en gång i veckan göra något speciellt, t ex den här schweiziska biffen
Täck över och låt brytbrödet jäsa till nästan dubbel storlek, ca 40 minuter. Sätt in brytbrödet och sänk värmen till 175 grader och grädda brytbrödet mitt i ugnen ca 30 minuter tills det fått färg och är genomgräddat. 200 grader Sätt in brytbrödet och sänk värmen till. 175 grader och grädda brytbrödet mitt i ugnen ca
Brytbrödet med parmesanost hittade jag på Icas webb. Jag gjorde dubbel sats och lät degen jäsa längre. Enkel sats gör man genom att lösa upp 25 g jäst i lite kall mjölk eller kallt vatten
Det här brytbrödet åt vi tillsammans med färska räkor och det var väldigt omtyckt. Brytbröd är så fint att bjuda på och mysigt när var och en kan bryta sin egen bit
Låt nu brytbrödet jäsa till dubbel storlek, 40-60 min. 25 bitar6 dl vatten50 g jäst3 dl grahamsmjöl1 dl linfrö3 msk nyponpulver6 dl vetemjöl2 tsk saltGÖR SÅ HÄR
Vi gjorde frallor, små baguetter, stora baguetter, limpor och brytbröd -men jag fick ingen bild på limporna och brytbrödet då de inte hann bli färdiggräddade innan vi slutade för dagen
Låt brytbrödet svalna på bakgaller. Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör ut jästen och tillsätt anis, kummin, ost, paprikan i bitar, havrekli och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.