Baka

Baka

Perfekta bakverk
Macarons, macaroons och makroner

Macarons, macaroons och makroner

Jag är väl den sista inom mat- och bakbloggsvärlden som ännu ej bakat mina egna macarons förmodar jag
Mormors gaffelkakor

Mormors gaffelkakor

Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Halloween Cakepops

Halloween Cakepops

så om ni letar efter läskliga bakverk får ni vända er någon annastans, eller kanske komma tillbaka nästa år
Jordgubbsbakelser

Jordgubbsbakelser

Så nu finns det inga mer ursäkter, sätt igång och baka och fira denna dag. ♫. Du gamla du fria. ♪ ♪. Idag är det 6
Falska potatisbakelser!

Falska potatisbakelser!

En hel härlig helg framför oss och vad kan vara bättre än att baka något gott att ha till kaffet. Välkommen sköna fredag
Chokladbiskvier - underbara små bakelser

Chokladbiskvier - underbara små bakelser

Igår lagade jag chokladbiskvier till min mammas födelsedag. Hennes favoritbakverk. Dom blev jättegoda och det är inte alls nån svårt att få till fina och goda biskvier
Hallonmakroner

Hallonmakroner

Sätt ugnen på 125°. Kakor. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min
Moccamakroner med choklad

Moccamakroner med choklad

Sätt ugnen på 125°. Kakor. Blanda florsocker, mandel och kakao. Rör ut kaffet i lite vatten. Vispa äggvitorna med elvisp
Choklad Maräng Paj

Choklad Maräng Paj

Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm (vispa hela tiden) tills smeten tjocknar. Sätt ugnen på 160 grader
Cheesecake med blåbär

Cheesecake med blåbär

Bred gräddfilen över och ställ tillbaka kakan. Ugn. 175°. Krossa pepparkakor och digestivekex fint. Smält matfettet och rör samman det med kaksmulorna
Chokladmoussebakelse

Chokladmoussebakelse

Mandelmassebotten. Mixa mandelmassa med ägg, maizena och kakao. Bred ut smeten på bakplåtspapper i 12 rundlar
Polkagrispaj

Polkagrispaj

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter
Ankis chokladbakelser

Ankis chokladbakelser

Sätt ugnen på 160°. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop
Pepparkakscupcakes

Pepparkakscupcakes

Smält smöret, vipsa ner ägg och mjölk, ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienderna i en annan bunke och tillsätt kryddorna och de krossade pepparkakorna
Cake Pops

Cake Pops

Kör kakorna i mixern till smulor. Blanda i Philadelphiaost och florsocker (lättast är det med händerna)
Grynans chokladhavrekakor

Grynans chokladhavrekakor

Ställ ut 40 aluminiumformar (det går lika bra med dubbla bullpappersformar) på två plåtar. Blanda ihop alla ingredienser till havrekakorna

Brytbrödet

Jag bakade brytbröd till mamma häromdagen, jag använde mitt vanliga recept på matbröd och rullade små bollar som fick jäsa ihop till ett fint brytbröd
Lantbröd i lergryta

Lantbröd i lergryta

När jag nu hade en lergryta hemma passade jag på att baka bröd i den också. Det var ju ett väldigt enkelt och roligt sätt att baka bröd på
Kalljäst matbröd

Kalljäst matbröd

Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen. Det fiffiga med det här brödet är att du gör det på kvällen och låter det jäsa i kylen över natten och gräddar det på morgonen, hur gott är det inte med nybakat bröd till frukost
Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar

Finstrimla löken, skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint. Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa
Saftigt och gott filmjölksbröd

Saftigt och gott filmjölksbröd

Jag som gillar att prova nytt provbakade och kan bara hålla med. Jättegott, saftigt och framför allt enkelt att baka
Snabb filmjölkslimpa

Snabb filmjölkslimpa

Det här brödet är väldigt lättlagat, man behöver bara blanda sirap och filmjölk i en bunke, sedan häller man i alla torra ingredienser, häller i en form och gräddar
Semlor eller Fastlagsbullar...

Semlor eller Fastlagsbullar...

Jag har förstås bakat semlor och dom blev riktigt smarriga tycker jag (och hela familjen). Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar
Lättbakat bröd!

Lättbakat bröd!

Det bästa och godaste är ju ändå hembakat bröd. Tänk när man bakat sitt egna bröd, vad som helst för sort, och så har det nyligen kommit ut ut ugnen