Citronproteinmuffins med blåbärsfyllning och vaniljfrosting
Tasty Health
Tasty Health
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 17-18 minuter) men gillar du dem torrare så rekommenderar jag att du gräddar dem något längre. Håll koll på dem dock, alltid när man bakar med vassleprotein måste man vara försiktig så man inte gräddar bakverken för varmt eller för länge då vasslet har en tendens att "torka ut" smeten och det blir torrt, kartongliknande och smaklöst.
  • 6 stycken
  •  
  • Muffins
  • 1 dl (40g) mandelmjöl
  • 3 dl (100g) havregryn malt till ett mjöl (använd en matberedare)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 skopa (20g) whey complete vanilj
  • 1-1,5 msk stevia strö/sukrin
  • 3 msk osötat äppelmos
  • 2 äggvitor 2 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
  • 2 tsk rivet citronskal
  •  
  • Blåbärsfyllning
  • 100 g frysta eller färska blåbär
  • 1 tsk potatismjöl (gör att "sylten" blir tjockare och inte så rinnig)
  • någon nypa stevia strö/sukrin om blåbären är sura
  • 164 kcal
  • 12 g protein
  • 6 g fett
  •  
  • utan frosting
  • 139 kcal
  • 7,5 g protein

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.