Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Brukar ni äta brunch om helgerna. Jag tillhör dom som ofta ”råkar” hoppa över frukost för jag kan absolut inte äta direkt jag vaknat och då är brunch perfekt framåt lunchtid istället
Under helgen blev det att laga mat ute på murrikkan. Gasolställningen är ett toppen komplement när man inte har tid el kan göra upp en eld under murrikkan
Glad påsk, kära läsare. Hoppas ni får en skön och lugn långhelg tillsammans med nära och kära. Vår påsk spenderar vi i vårt smultronställe Ostvik med kompisar
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad i mitten och renskinnsfällar mm… Kan de bli mysigare en kall vinterdag
Tro det eller ej. Ibland är det svårt även för mig att finna inspiration och det känns som att det inte ens är värt att ställa sig vid spisen om man inte får laga den där ”riktiga” helgmaten
På sommaren blir det inte mycket TV-tittande, särskilt inte denna sommar när det varit så varmt. Men det är ett program som jag försöker följa och det är ”Sommar med Ernst”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.