Att laga mat på muurikkan hör verkligen dit. Att steka palt på muurikkan är ju också ett måste. Det är så härligt att sitta vid elden och laga mat en vacker sommardag och sen blir ju maten så himla mycket godare än inne på spisen
Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas. 3 dl matlagningsgrädde. Förberedelser. Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar
Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Igårkväll satt vi oss ute vid elden och lagade maten på muurikkan. Jag tog upp två brösfiléer av majskyckling ur frysen och ett paket vårrullar, väldigt enkel matlagning, men tusan så gott
Ernst lagade mat på en spishäll och det såg mycket effektfullt och läckert ut. Denna modell är av märket Muurikka, men det finns säker andra på marknaden som också funkar fint
Biffen lagade vi utan skorpmjöl, på riktigt fint maletkött, som vi stekte utomhus i vår hemgjorda "muurikka" (vad är muurikka på svenska, murbottenpanna eller något ditåt, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.