Igår grillade vi lite gott kött och då använde jag bland annat min goda vän Tommys goda marinad. Jag har tillsatt lite salt i receptet för jag tyckte det behövdes
Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt svartpeppar 80 g cheddarost (eller gruyere, att hyvla) 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut
Blanda mjöl och saffran. Vispa ägg, mjölk, saffran och mjöl till en slät smet. Tillsätt salt och honung. Stek pannkakorna så tjocka eller tunna som önskas
Blanda chilisås med rödvinsvinäger, vatten och olivolja. Smaka av med svartpeppar. Finhacka bananschalottenlök, oliver, kapris och soltorkade tomater och blanda ner i dressingen
Tommys klassiker. Hälsopannkakan. Hälsopannkakan. Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjölk, vispa ihop. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i mjölkblandningen, vispa så smeten blir klumpfri
1Tommys dumplings400 g fläskfärs 2 st bananshalottenlökar 1 st grön chili 1 msk fisksås 2 tsk sesamolja 2 st vitlöksklyftor 1 st citron 2 msk färsk persilja 2 pkt wontondeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.