Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Mixa alla ingredienserna med stavmixer. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det brynta smöret och klicka över dragonkrämen
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
600 g laxfilé, skinnfri 1 msk strösocker 1 tsk salt 300 g smör 3 äggulor 1 msk japansk soja 3 msk sherryvinäger 4 msk sesamfrön 900 g fasta små potatisar 2 msk sesamolja 2 krm flingsalt 150 g sockerärtor 0,5 ask krasse neutral olja, till stekning salt svartpeppar, nymald
Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft. med skal. Fördela skaldjuren över de nygräddade pizzorna, lägg på en klick löjrom och skeda över det ljumma citronsmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.