1. Skär i köttet och separera benen. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Salta och peppra. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck helt runtom med aluminiumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Jag älskar revben - Ribs. En av mina absoluta favoriter. Det ska vara riktigt kladdigt och gott. Fingrarna och munnen ska vara flottiga, då vet jag att jag har lyckats och att det har smakat fantastiskt bra
Smörgåstårta special LCHF. Den här läckerbiten är min goda smörgåstårta som jag ofta gjort och bjudit på genom åren, äntligen kan jag dela med mig av receptet till en fantastisk LCHF-variant
Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
I torsdags när jag flög hem till Sverige (well, Kastrup) passade vi på att besöka Emporia-gallerian vid Hyllie när mamma och pappa hämtade mig från tåget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.