Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Rövinsbräserad hälleflundra

Rövinsbräserad hälleflundra

Koka upp och lägg fiskbitarna ovanpå, lägg på ett lock. Rör ut lite maizena i rött vin och häll det över fisken för servering
Strömmingsflundra

Strömmingsflundra

Lägg ströbröd, salt och svartpeppar i en djup tallrik. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg smörpapper på arbetsbänken
Tonfiskröra med fetaost

Tonfiskröra med fetaost

Häll av tonfisken och pressa bort så mycket vatten som möjligt annars blir röran väldigt blöt. Lägg tonfisken i en bunke
Fisk med paprika

Fisk med paprika

Vispa samman grädden med ajvar relish och häll över fisken. 1 paket fryst fisk t. ex Hokifile´2 tsk flytande margarin2,5 dl minimat3,5 msk ajvar relish4 msk riven ost max 17%salt och peppar1 msk hackad persilja1 röd paprikaSmörj en eldfast form och lägg fisken i den. 1 paket fryst fisk
Fisk i ugn med ostsås och bacon

Fisk i ugn med ostsås och bacon

Koka den djupfrysta fisken tillsammans med löken och lagerbladen. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll ostsåsen över fisken och tomatjuicen
Stekt fisk, fjällöring och grönsaker

Stekt fisk, fjällöring och grönsaker

Börja med att filéa fisken och gör så att alla fenor och huvudenoch ben läggs i en kastrull tillsammans med putset från filéerna
Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill. 400g Fiskfile