Idag har vart en fantastisk dag. Huvudvärken är borta, maten har smakat gott, ingen större trötthet har infunnit sig och jag har vart ute på en liten löptest-runda
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Perfekt att förbereda för dej som känner för att bjuda hem någon påmiddag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Har du gammal potatis kvar så passa på att använda den i den här läckra korvrätten. Vill du gärna laga rätten på färskpotatis är det bäst att lägga kokt skivad potatis direkt i stekpannan eller i en ugnssäker form och hoppa över stekningen ovanpå spisen
Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Strömmingen steks guldgul i en blandning av smör och olja och läggs därefter på en bädd av spenat. Bryn smör och olja i en stekpanna och stek sedan fisken gyllenbrun på båda sidor på svag värme
Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade". Dela auberginerna på längden och stek dem med snittytan nedåt i hälften av oljan tills de känns mjuka
Kanelbullens dag imorgon tisdag. Jag bakade, åt upp och bakade en ny bara några dagar senare. 175 g smör (rumsvarmt). 1 msk bakpulver. 1 krm salt. 1 dl socker. Sätt ugnen på175 grader. Smöra och bröa en 1,5-liters form. 175 g smör (rumsvarmt). 1 msk bakpulver. 1 krm salt. 1 dl socker
1 stor gul lök, hackad. 1 ½ tsk spiskummin. 1 tsk koriander. 1 tsk gul cutty. 1 brk krossade tomater. 14 dl vatten. 1 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt de torkade kryddorna och låt dem fräsa med 1 min. Koka upp, sänk värmen och låt det puttra 1 timme. 1 stor gul lök. 1 ½ tsk spiskummin. 1 tsk koriander. 1 tsk gul. 1 brk krossade tomater. 14 dl vatten. 1 tärning grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.