Eftersom att alla barnen brukar äta frukt bestämde jag mig för att göra en tårta med frukt i, men jag ville undvika att använda dadlar som jag vanligtvis brukar använda som sötning när jag bakar
En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Vispa krämen till en bredbar kräm, vispa inte för länge, då blir krämen smörig. Namnet på tårtan kom till när jag precis hade läst en kurs i TCP/IP och där pratar man om datakommunikation i flera lager, när jag skar igenom tårtan så kopplade jag direkt till dessa lager, även om mina lager i tårtan inte är lika många som i OSI-modellen
Det finns något snällt i den tanken - att dela en tårta - med någon man håller kär, på samma fat. Fick inspirationen på Bak-och-Chokladmässan i oktober när jag och Charlotte spatserade runt blandallautställare och fick syn på liknande små docksöta bakverk ungefär lagomför två personer
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtan dagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Men jag tänkte slå ett slagför en tåra som man kan göra på bara en kort stund, räcker till många och om man nu har talangen kan dekorera hur fint som helst och det är långpannetårtan
Fördela nu skogsbärsmoussen över tårtan så det skapas en liten ”bula” mot mitten. Lägg på den sista bottnen, och spacklatårtans kanter samt topp jämna med den naturella grädden
För vad är en tårta utan choklad. Jag använde i alla fall den på lager två tillsammans med färska jordgubbar och sedan täckte jag även tårtan med den innan jag lade på locket
Till fikabordet levereras en tårta i prinsesstuk, med hallon, chokladganache, och skogsbärsmousse - piggar upp de flesta både förmiddags-, eftermiddags-, och kvällsfikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.