Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacotta med daimkrisp på. I Roys recept så ska man även ha lättvispad grädde över med lite kakao på toppen
Fördela ananasgelén över pannacottan och ställ tillbaka i kylen för att stelna. 5-6 potioner5 dl grädde1 dl gelésocker multi1 tsk finrivet citronskalGelétopping1 liten burk krossad ananas½ dl vatten1½ msk pressad citronsaft3/4 dl gelésocker multiHäll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en kastrull
Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något
Chokladmousse. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner 1,5 dl vispad grädde. 200 g ChokladkakaMörk
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörkchoklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.