Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om
Maräng. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten
Så var det dags för Månadens sötsak igen. Väldigt roligt. Temat för den här månaden var Rött men trots att jag relativt snabbt bestämde mig för att göra en röd tårta tog det ett tag innan jag hade tillräckligt tid för att baka en tårta
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
För ett tag sen gjorde jag mini maränger som jag ka upp receptet på här på bloggen men denna gången blev det normal stora vita maränger som jag har packat i påsar som jag ska ge bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.