Om jag ska rekommendera en dessert så här i påsktider så måste det bli den här hemgjorda glassen. Ta ut och stjälp upp på ett fat, garnera med krossad daim och servera
Portionera i skålar och servera medvaniljglass. vaniljglass. Om man inte vill ha glass så smakar det också bra med vispad grädde eller lite creme fraiche
Lägg upp i portionsglas och servera medvaniljglass, karamellsås och mandelspån. vaniljglass. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme utan att röra om
Servera på snygg tallrik med en skopa glass, karamellsåsen och toppa med kokos. Jag vet inte hur mycket man egentligen ska uppmuntra köp av exotiska frukter som flugits/skeppats/bilats hit till iskalla Norden… Det är iaf mer miljövänligt att åka till Ica o handla en, än flyga över familjen till Sydamerika och plocka en själv
Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserademjölken blandar sig lite med kaksmeten. Servera gärna med vispad grädde eller mascarponegrädde (mascarpone, grädde, vaniljpulver, lite florsocker-vispa)
Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenserad mjölk. Det har varit lite dåligt med bloggande sista veckorna men när jag hinner lägga in bilder på hur vårt kök ser ut just nu så kommer ni förstå… Vi gör en totalrenovering av köket just nu och jag kan inte laga mat/baka på iaf tre veckor så det blir en liten ofrivillig paus – tur att jag har gamla favoriter på lager som jag inte hunnit lägga upp tidigare
Täck medkaramelliseradmjölk. Kladdkaka med dulce de leche och jordnötter - Lättbakad och supergod. Smidig att göra med färdig kolakräm X-tra bild HÄR >> och HÄR >>
Denna gång blev det en kladdkaka medkaramelliseradmjölk. Som vanligt när det dyker upp nått smarrigt recept på baksidan jag är med i på fejjan måste jag testa det
Blanda mandelmjöl, kakao och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Klicka på den karamelliserademjölken så jämnt som möjligt över kakan
Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserademjölken blandar sig lite med kaksmeten. Servera gärna med vispad grädde eller mascarponegrädde (mascarpone, grädde, vaniljpulver, lite florsocker-vispa)
Jag är smått bedrövad över att Urtekram har tagit bort sin ekologiska Dolce Latte som var sötad med honung och råsocker, den var jättegod och kändes i alla fall lite nyttigare än den vanliga karamelliserademjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.