Denna krämiga och goda vegetariska variant av pasta carbonara är enkel och snabblagad. Sätt tillbaka grytan på plattan och värm pastablandningen på medelvärme under ständig omröring tills det börjar tjockna och bli krämigt
Här kommer recept på matmuffins. Idag är det återigen Pers tur att dela med sig av ett recept. Just nu har jag mycket gott på lut, så förhoppningsvis kanske jag lyckas inspirera till en och annan stund i köket framöver
Jag hadeen påse morötter som såg ut att vilja lämna kylen snart, så innan dem hann göra det på egen hand gjorde jag ett par goda och saftiga morotsbiffar som höll ihop bra (viktigt om du frågar mig) och som därmed var lätta att steka
Smaka av och krydda extra om du vill ha starkare. Servera gärna råris och en sallad till. 2 förp krossade tomater1 gul lök1 röd paprika1 gul paprika250g grovt rivna morötter2-3 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver1 tsk spiskumin1 tsk torkad koriander2 krm chilipulver1 tsk honung1 tsk salt2 krm svartpeppar240g svarta bönor (på burk eller hemkokta)rapsoljaFinhacka lök och paprikaRiv morötterna grovtVärm olja i grytan och fräs lök, paprika och morötter pressa i vitlök. tillsätt allt utom bönorna och låt koka i 10 min. Skölj bönorna om de kommer från en burk eller ta fram hemkokta höll i grytan och små koka i ca 5 min
Vi har fortsatt med städandet av förråd och vi har även frostat av ena frysen för till veckan får vi griskött och även årets julskinka så då behöver vi inte en massa is som tar plats i frysen
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.