Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariskabiffar
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
Den kan ersättas med riven, lagrad, laktosfri ost om du behöver äta laktosfritt. Om du hoppar över morötter och ärtor och i stället ökar på med andra "tillåtna" grönsaker passar gratängen även dig som äter enligt LCHF
Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Vi hittade vegetariskabiffar hos vår favorittant, Kim som bloggar på "Tant Russins bak", och biffarna hade gjort en lång resa med flera mellanlandningar innan dom hamnade i Kims kök
Jag blev så himla inspirerad av min vän & kollega som hade testat att göra biffarmed zuccini. Förvarar nu biffarna i frysen, perfekta att lägga i lunchlådan
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Stek sen biffarna i smör blandad med olja så att de blir gyllenbruna och knapriga. Quinoa biffar går alltid hem hos oss prova, jag lovar att det fungerar på hela familjen
Finhacka rödlöken och blanda i den med resten av ingredienserna. Både sonen ( då) och svärmor är vegetarianer och jag gjorde därför ett försök på vegetariska köttbullar som blev mycket goda och uppskattade
Den här rätten har jag gjort flera gånger den är kanon god. Provade den första gången när jag under våren hade Linas matkasse, som jag använder mig av ibland
Forma biffar och stek i olja. När Gordon Ramsay, vanligen inte någon som man förknippar med vegetarisk mat, ändå lagar sådan DÅ bara måste det vara gott
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. Strö över lite socker och lägg åt sidan i en skål medan du steker biffarna, även denna gång i massor av smör (ser ni mönstret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.