3 stora
morötter och ev. 2 palsternackor 1.Värm en stor stekpanna med lite smör/olja och fräs den hackade löken. Samt vitlöken. Lägg sedan i färsen låt den bryna lite. Salta och peppra. Häll i tomatpuré, krossade tomater, buljong, örter och lagerblad och låt det hela småkoka i cirka 30 minuter Smaka av med worchestersås och eventuellt mer salt och peppar. Rör ner hackad persilja. Ställ åt sidan och sätt ugnen på 220 grader 2. Skala morötterna och palsternackorna, tvätta potatisarna och skiva alla grönsaker. Bryn och krydda ingredienserna var för sig i stekpanna på medelgod värme, under omrörning.
15-20 minuter
med lock, och sedan närmare
30 minuter
tills rätten fått en fin färg utan lock
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.