Shepherds gratäng
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 0,5 msk grönsaksbuljong
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 msk worcestershire sås
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 lagerblad Salt&peppar
  • 12 små potatisar
  • 3 stora morötter och ev. 2 palsternackor 1.Värm en stor stekpanna med lite smör/olja och fräs den hackade löken. Samt vitlöken. Lägg sedan i färsen låt den bryna lite. Salta och peppra. Häll i tomatpuré, krossade tomater, buljong, örter och lagerblad och låt det hela småkoka i cirka 30 minuter Smaka av med worchestersås och eventuellt mer salt och peppar. Rör ner hackad persilja. Ställ åt sidan och sätt ugnen på 220 grader 2. Skala morötterna och palsternackorna, tvätta potatisarna och skiva alla grönsaker. Bryn och krydda ingredienserna var för sig i stekpanna på medelgod värme, under omrörning.
  • 15-20 minuter med lock, och sedan närmare
  • 30 minuter tills rätten fått en fin färg utan lock

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.