Mixa sedan soppan i en hushållsassistent eller med stavmixer. Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme
Detta är en soppa som jag gjorde ofta när jag var med i Viktväktarna, men det är några år sedan och sen dess har jag inte gjort den så nu tyckte jag att det var dags
Även gott med risoni i soppan. Gott att doppa vitt bröd i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Tror att denna soppan fått sitt namn från en liten by uppe i Norrland som är kända för att göra den
Salta och krydda med citronpeppar och paprikapulver. Servera med kokt potatis 500 g benfri kassler. Skiva kasslern i skivor, lägg omlott i en gratängform
servera som soppa eller servera tillsammans med ris eller motatis. krydda med lite grillkrydda. skär kasslern i kuber (går även bra att byta ut mot korv eller annat)
Kärna ur och strimla paprikan och lägg ner den i soppan tillsammans med väl sköljda bönor. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med köttfärs i margarin
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikanskchorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Låt det steka på medelvärme ett par minuter, eller tills löken blivit mjuk. När det är klart, lägger man i chorizo skivorna, de blir varma på eftervärmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.