Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Servera medkokt potatis. Lägg ner i kastrullen med köttet. Kokt kalv i dillsåsDen sötsura smaken som man hittar i denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Många smaksätter nog med ättika men jag har alltid föredragit citron för det känns både fräscht och modernt
Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg köttet i en kastrull och täck knappt med vatten. Smaka av med ättikslagen. Servera med potatis. Gör en vit grundsås med smör, mjöl och 5 dl buljong
Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar. Dillsås. Tillsätt rikligt med hackad dill. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter
Plocka dillen och lägg stjälkarna i kastrullen tillsammans med vitpeppar. Sila över buljongen i en ny kastrull och smaksätt med ättikslag, kycklingfond och vitpeppar
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat medkycklingfilén är också goda. 1 liter vatten2 msk salt1 gul lök5 cm purjolök1 klyfta rotselleri1 morot5 vitpepparkorn3 kryddpepparkorn1 lagerblad4 kycklingfiléer eller 2 rejält storaKoka upp vatten, kryddor och grönsaker, lägg i de frysta kycklingfiléerna. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock. 4 kycklingfiléer eller 2 rejält stora
Servera dillköttet medkokt potatis och gärna någon grönsak. Svenska husman, underbart gott och sköter sig till stor del själv när man pysslar med annat
Servera med den kokta potatisen och dillsåsen. kokt potatisGör såhär. Jag försöker bli bättre på att göra rätter med fisk för det är ju som jag skrivit förut - bara för gott
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.