Köttfärslimpa fylld med färskost serverad med ugnsrostad potatis och sötpotatis
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
400 g
nöt/blandfärs
4 msk
ströbröd
5 dl
vatten eller mjölk
1
gullök
hackad
1-2 msk
Milda flytande margarin
1
ägg
5 tsk
salt
5 krm
svartpeppar
100 g
Crème Bonjour Vitlök
2 msk
Milda flytande margarin
300 g
potatis
300 g
sötpotatis
färska örter
t.ex timjan och persilja
1-2 burkar
Knorr brunsås (kyld)
Beskrivning
Sätt ugnen på 250 grader C.
Blanda ströbröd med vatten el mjölk, låt svälla ca 5 minuter.
Fräs på den hackade löken i flytande margarin.
Blanda i ägg och lök i ströbrödsblandningen, tillsätt färsen, salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser. För att säkert veta om man kryddat tillräckligt kan man göra ett stekprov. Värm en stekpanna och stek en liten platt bulle. Smaka om mer kryddor behövs.
Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till.
Ställ formen på en plåt.
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Häll på lite flytande margarin.
Sätt in plåten i ugnen, dra genast ner temperaturen till 175 grader C. Låt stå ca 40- 50 minuter i ugnen.
Salta potatisen och strö på hackade örter innan servering.
Kvällen blev riktigt lyckad, jag serverade lite aperitivo (ost bricka med skinka) och såklart gott vin på det medansköttfärslimpan gräddas i ugnen och jag hade tid att prata en massvis
Rulladerna serveradesmed sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
riven parmesan (om ens paleo-variant tillåter det) blandat med rivet citronskal ovanpå, om man vill. Lägg upp bacon tätt på skärbräde och rulla in köttfärslimpan
Jag valde att steka medpotatisklyftoroch morotsstavar och fick på så vis allt i samma form. Lägg på resten av köttfärsen och forma allt till en köttfärslimpa
Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor. Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt
Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskostoch några tomatklyftor. Blanda potatismed olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.