Handla gott svenskt kött, helst närproducerat, så lovar jag att det här blir gott. salt och vitpeppar. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt
Jag är barnsligt förtjust i kokt blomkål, och även om det dröjer lite till innan det finns svensk blomkål att få tag på, fuskar jag ibland med importerat
Inte ens paprika behövde jag använda kniv till, utan bröt paprika på mitten och knäckte av toppen. Och vad värmer bättre i denna kyla än en varm och god gryta som även tillagas i en gryta så mindre disk och mindre jobb, vilket jag vet många av er gillar…
I mitt fall blev det blomkål, fänkål (för att det fanns hemma, går att hoppa över annars), en bit purjolök, några morötter och en näve strimlad paprika från frysen
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.