Jag skalade och förkokade 5-6 potatisar. Skivade dem. Smorde en form med rent SMÖR. Lade i broccolin. Sedan rörde jag samman allt, matlagnings grädde kryddor,
Chips Gratäng. Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Du behöver. 300 g stekt kycklingkött i strimlor300g strimlad kassler2 väl mogna tomater i tärningar2 tsk torkad oreganosalt och peppar2 dl creme fraiche1 dl matyoghurt1 1/2 dl riven ostSå här gör Du
Sätt ugnen på 225º. Skala potatis och lök. Skär potatisen i strimlor. Hacka löken. Skär skinkan i strimlor. Varva potatis, lök, skinka, ost, salt och kryddor i en smord ugnssäker form
Blanda samman pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylen ca 30 min. Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna
Igår hade jag lite idetorka på vad jag skulle hitta på till middag så kollade runt lite på nätet bland lite olika recept för att få någon idee, fastnade för ett recept på fläskfile gratäng som jag bestämde mig för att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.