Fräs falukorveniskivori hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan
Kvällens middag blev falukorv med pizzasmak, en rolig och snabblagad maträtt. Ibland är det skönt med maträtter som kan tillagas snabbt utan någon större arbetsinsats
Skivafalukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet tillchampinjonsåsen
Idag blev det en variant med falukorvistället för kyckling, riktigt gott det med. Flygande Jakob är ju en himla god rätt, även om jag helst hoppas över bananen i
Fräs falukorv, morötter, lök och curryn tills det fått fin färg. Är innei en litenperiod där jag försöker prova liteolika recept som jag samlat på migifrån er, vill ju inte bara samla dom på hög, utan dom ska ju testas också
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivoriugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Skär korven iskivor och löken i tunna ringar. Lägg löken i botten på en form, lägg korven ovanpå. Blanda grädde, mjölk, chilisås, ketchup, aromat och peppar efter smak i en skål
Dra skinnet av korven. Skär den iskivor. Lägg den i en rymlig kastrull. Smält matfettet i en kastrull på svag värme tillsätt mjölet och rör om med visp
Fy, sjutton vilkettrist väder vi har här nu. Känner verkligen att jag skulle behöva ut och röra på mig men det är inteprecis lockande att dra ut barnen i detta väder och M är ju inte hemma förrän senare i kväll
Koka upp falukorveniskivor med skivad lök och persiljekvistar. Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott
Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner är en riktigvardasklassiker och en räddare i nöden när man varken har tid eller lust att stå i köket efter en lång dag på jobb och i skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.