Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Jag blandade ihop en dressing på citron och olivolja och blandade allt medfetaost. Precis som auberginen gifter sig zucchinin utmärkt med olivolja och vitlök vilket jag använde när jag grillade dem
Fantastiskt saftigtoch verkligen gott. Det här receptet på bröd har jag fått av Linnea. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke
Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Smörj in en brödform, gärna med mer kokosolja. Brödet ska ha krispig yta. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 30-40 minuter
Pensla brödenmed vatten och strö över. Det här receptet fick jag av min gamla konstlärare Odd och det är verkligen fantastiskt gott att göra av gul zucchini
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.