Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. 3 dl filmjölk eller naturell yogurth. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
Smöra två brödformar (inget ströbröd behövs). Brödet ska vara lite kladdigt men inte degigt. 4 dl dinkel- eller grahamsmjöl. 2 dl valnötter och/eller hasselnötter. 1 ½ dl russin och/eller torkade aprikoser
Skär brödet färdigt i bitar (för att man lättare ska kunna bryta av bitar av brödet, och skär inte riktigt ända ner till bottnet) med en kniv eller en degsporre
Jag vet inte hur det är med er men jag älskar långjäst/nattjäst/kalljäst bröd. Perfekt med andra ord. Låt pappret glida in på plåten via en skärbräda eller bricka
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Brödmed zucchini, pumpa, rödbetoreller morötter. Odd tipsar även om att man kan använda någon annan pumpa, morötter ellerrödbetor också, så det ska jag också testa
Pensla de färdigjästa brödenmed ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Häll smeten i en smord brödform. Pumpakärnor (att toppa med). Grovriv äpplet. Sesamfrön (att toppa med). Tillsätt soygurt, honung, äpple och rör om till en jämn smet
Ös över de varma äppelbitarna till väl rengjorda burkar med hålslev eller liknande, slå den kokande lagen över äpplena ända upp till kanten på burken och korka igen omgående
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.