Lamm och Bordeaux
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2008 Chateau Lascombes - maffig och djurisk i doft och smak , lakrits och svarta bär och lite multnade trästammar. Den hade nog kunde legat ett par år till, men tillsammans med maten blev det en lyxig söndagsmiddag.
  • 4 pers
  • 600 g lamminnanlår
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 6 vitllöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • saften av en halv citron
  • 20 Potatisar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 l mjölk
  • 4 vitlöksklyftor Salt
  • 1 dl vatten
  • 4 morötter
  • 1 dl mörk sirap
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • lite salt
  • 2 dl finhackad persilja
  • 10 msk fin rapsolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2. Sätt ugnen på
  • 100 grader och ungsbaka lammet till du har en innertemperatur på
  • 57 grader ta ut och låt vila i tio minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.