2008 Chateau
Lascombes - maffig och djurisk i doft och smak , lakrits och svarta bär och lite multnade trästammar. Den hade nog kunde legat ett par år till, men tillsammans med maten blev det en lyxig söndagsmiddag.
4
pers
600 g
lamminnanlår
1 dl
olivolja
2 msk
hackad färsk rosmarin
6
vitllöksklyftor
flingsalt
svartpeppar
saften av en halv citron
20
Potatisar
4 dl
matlagningsgrädde
1 l
mjölk
4 vitlöksklyftor
Salt
1 dl
vatten
4
morötter
1 dl
mörk sirap
1,5 dl
vitvinsvinäger
lite salt
2 dl
finhackad persilja
10 msk
fin rapsolja
4 finhackade
vitlöksklyftor
2. Sätt
ugnen på
100 grader
och ungsbaka lammet till du har en innertemperatur på
Biffar av all färs är lite fantasilöst och att bara göra en vanlig lammstek av just steken likaså. Det är verkligen alldeles fantastiskt gott, makalöst till och med
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix
Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Att göra pulled lamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Lägg i lammstekenoch peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. När lite planering är det enda som behövs för att få så här god mat - och så här enkelt - myser jag ända in i själen
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.