Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme
Skölj och strimla purjolök och skölj och finhacka chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda ihop spiskummin, kanel, paprikapulver och gurkmeja i ett litet glas
Jag är barnsligt förtjust i kokt blomkål, och även om det dröjer lite till innan det finns svensk blomkål att få tag på, fuskar jag ibland med importerat
Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Vi tillhör dom som nästan alltid byter kanal när det vankas reklampaus, men när Lotta dyker upp i rutan stannar vi kvar precis som när ICA-Stig visar sej, alltid finns det nåt matnyttigt tips att snappa upp och skratt som bjuds
Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Den här rätten är från programmet Tinas cookalong, riktig god och hyffsat snabblagad. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.