Inget kompromissande med ingredienser här inte. En riktig vegetarisk lasagne, det är varken en grönsaksgratäng eller en lasagne vars färs helt enkelt ersatts av ett vegetariskt alternativ
Men den här gången valde jag ingredienser med dragning åt det grekiska. Om du precis som jag, inte är speciellt förtjust i den bakade bottnen i vanliga matpajer så är det här det perfekta receptet
Smält smöret först, ta från plattan och lägg sedan i bitar av chokladen att smälta med. Servera kakan lite ljummen/rumstempererad med lite vispad grädde
Fyll det förgräddade pajskaletmedden frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Kall pajmed lax, räkor och avokado. En klassiker som har hängt med ett tag och som gör succé på vilken vår- och sommarbuffé som helst eller till förrätt på en helt vanlig middagsbjudning
⚡ Till dennagodapaj serverade jag med lite hummus och favoritdrycken NOA. Vädret är verkligen inte roligt nu, så man har ingen vidare motivation till något när till och med ljuset blir dåligt på bild
Den här gången fick det bli en vegetariskpajmed inspiration från Italien. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tidenmed lite olika fyllningar
Pajbotten. Vegetariskkvargpajmed spenat. Lägg i det förgräddade pajskalet. Servera med sallad. Pajbotten. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, 200 grader. 5 hackad purjolök med 10-15 ”bollar” fryst spenat i en stekpanna i lite olja. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills pajen blivit fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.