1Lemoncurd3 äggulor (från stora ägg) 1 ägg (från stort ägg) 2 citroner, finrivet skal och saft (ekologiska) 0,5 dl strösocker 25 g smör, kallt. 1Maräng2 äggvitor 1 dl strösocker. 1Rostad vit choklad100 g vit choklad
Varm choklad med skumtomtar ochvit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Jag hittade en kladdkaka medlemoncurdochvit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladen med hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Det ska vara gult ochsött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Syrliga Citron Cupcakes med Maränger och Citronfrosting Syrligt,söta cupcakes fyllda med en lemoncurdoch toppade med en len citronfrosting och maränger
Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad. Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad
I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Vispa äggvitan hårt. Spritsa marängen på toppen av muffinsen och bränn av med gasbrännare. Lemoncurd. Fyll curden i en pappersstrut och spritsa den in i muffinsen
Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda ner dem i den kalla glassmeten. Eftersom jag ville ha en lite ljusare färg på glassen så använde jag äggvitor denna gång istället för äggulor
I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.