mjölkfritt margarin. Det här med att baka glutenfritt med jäst är inte det lättaste. När jag började baka glutenfritt upptäckte jag att scones var en grej som funkade skitbra med glutenfritt mjöl (till skillnad från diverse andra idéer jag testat
Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor. Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. 1 lit glutenfri finmix
Smuldeg125 g mjölkfritt margarin2 dl Lailas finmix2 dl havregryn, Sempers 100% havre1 msk vaniljsocker1 msk rårörsockerKnåda samman till en smulig massa. 125 g mjölkfritt margarin
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över osten och använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. 200 g mjölkfritt margarin. 200 g mjölkfritt margarin. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Dags för att försöka få till bra naturligt glutenfria lussebullar. Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Som alla gluten-och vetefria bröd så måste de ätas direkt efter att man tinat dem. Pensla tekakorna med smält mjölkfritt margarin eller en blandning av sirap och vatten