Inte heller mina barn om det är något som de tycker är gott. Fläskfilé med mango chutney sås har jag gjort flera gånger men med kyckling var första gången igår
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Det är alltid roligt att höra historien bakom en maträtt. Receptet på denna smarriga kycklinggryta hittade jag förs på Helenas blogg (Bara en kaka till) som fått receptet av en kompis
Räkskalen som blev över när jag gjorde räkmackan blev lunch idag. Jag kokade räkskalen från ett kilo räkor, med en liter lättmjölk en gul lök en morot och lite dill
Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Idag bjuder jag på en smarrig gratäng. 2-4 port2 grillade kycklingklubbor6 stora champinjoner5 cm purjolök1 vitlöksklyfta1,5 dl grädde1/4 gorgonzola cremososalt och pepparen skvätt sojaBena ur kycklingen och klipp i lagom stora bitar
Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda
Blev sååå sugen på riktigt chokladiga brownies, snabbt som ögat googlade jag och hamnade rakt in hos Söta saker och snappade upp lite av hennes recept på brownies
Det var värst vad mycket falukorv det är nuförtiden här på bloggen. Ja, nu blev det så. Hej måndag. Ugnsfalukorv med kvisttomater, 4 personer cirka 30 minuter
Hej på er. Hoppas ni haft en fin helg så här långt. I morgon väntar jobb igen. Känns som att jag börjar komma in i det liiite mer nu, men allt är väldigt mycket nytt och det mesta handlar ju om att lära känna de nya brukarna och lära sig deras rutiner
Idag hjälptes jag och sambon åt att laga lördagsmiddagen. Jag fixade köttet och han (som är expert på att göra såser) fick göra sin supergoda kantarellsås