Soupe au pistou – enkel grönsakssoppa med pesto
Vin mat & Alsace
Vin mat & Alsace
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2014 in fransk mat, huvudrätt, tillbehör, vardagsmat, vegetariskt
  • 10 cm purjolök, sköljd och skivad
  • olivolja
  • 3 – 4 mjöliga potatisar, skalade och tärnade
  • salt & vitpeppar
  • 1,75 l ganska svag buljong (vatten + 2 tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong)
  • 3 tomater, urkärnade och fintärnade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 liten squash, tärnad
  • 200 g gröna bönor (haricot vert)
  • 1 burk vita naturella bönor, sköljda
  • Pistou
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 2 dl finriven ost, gruyère eller parmesan
  • 2 – 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 dl olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.