Värm vattnet till 37°C. Lös upp jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, salt, socker, fänkål, müsli, matfett och den mindre mängden mjöl till en början. Arbeta degen smidig och tillsätt ev mer av mjölet. Spara lite till utbakningen.
Ta upp degen på lätt mjölad bakbänk och forma en längd. Lägg i smord och mjölad avlång bakform, strö över lite mjöl, täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter.
Värm ugnen till 200°C. Grädda brödet på näst nedersta falsen 25-30 minuter eller tills brödet låter ihåligt när man knakcar på ytan. Stjälp upp och låt svalna under duk.
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.