Lägg på blomkål, tomater, majs och kyckling. Pressa över citronjuice och ringla över lite olja. Dela romansalladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat
Servera grytan med fräscha grönsaker och med yoghurten som sås. Strimla under tiden vitkålen, men inte för fint, det är godast om det är lite grövre bitar
Häll över de passerade tomaterna på potatisen. Blanda färsen med kryddor vitlök samt persilja. Tvätta potatisen och skiva den, fritera den i en fritös eller i en gryta med olja ett par minuter
Lägg den med kikärter, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare. När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Ett härligt pålägg på grovt bröd eller om den är lite lösare, som dipsås. kikärterna med olja, pressad citronsaft, pressade vitlöksklyftor, salt och lite nymald svartpeppar
Blanda ner tomaterna skurna i bitar, den hackade löken, myntan och persiljan med bulguren. Tabouleh är ursprungligen en libanesisk sallad gjord pa bulgur och persilja
Fräs ris, hackad lök,tomat paprika i olja. Googlat som en besatt och det slutar med att jag får göra en eklektisk dolma – dvs plocka lite av många recept
Tomater i skivor. Stek köttet i lite olja. Olja till stekning. Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt
Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabröd med diverse olika grönsaker som du tyckerom samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tyckerom
Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Lägg upp på fint fat och skiva gärna några tomater och lägg på tortillan.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna