Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag
Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och vitpeppar. Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Tillsätt det övriga och blanda väl. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Till topping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Häll över på ett förvärmt fat, salta rikligt och garnera med lite skal och kryddor. Jag har fått någon slags hang up på detta, tycker att det är löjligt gott för tillfället
Som nu är utan fritids och som tillsammans med sina killpolare ska ta sig tilloch från skolan på egen hand och komma hem tillett hus utan mamma eller pappa
Eller som Håkan brukar säga, "detta kan tilloch med en dresserad apa klara av". Inte för att det är ett krångligt recept på något vis, enligt Jamie Oliver som vi hittat det hos är "det här receptet jätteenkelt - resultatet blir ljuvligt i både smak och doft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.