Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Receptet kommer från Per Morberg men jag har helt fräckt uteslutit persiljan. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Min favoriträtt är köttmed sås och potatis. Och den bästa restaurangen är nog hemma, ändå, när Olof slår på stort och fjäskar med oxfilé, kantarellsås och potatis, och serverar finrött till det
Recept på min marinad hittar ni längre ner. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttetmed och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över
Vi äter oftast potatis till köttet för att kunna mosa ihop med såsen. Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten