Servera såsen med nykokt pasta och smula över den sistafetaosten. Imorgon ska jag ioch för sig sälja saker på en loppis, vilket ju kan bli ganska intensivt det med kan jag tänka
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalensemolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virginolivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsåsolivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade ochrivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är medlite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmixmedfibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken ochtomaternaSkivaolivernaTärnafetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan tillfingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätttimjan - salt - kesellaBlanda välTillsättmjölmixenoch blanda, gärna medelvispen(degen är väldigtkletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlandaihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet imitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingentillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen medlite smör på. 1 tsk timjan. 5½ dl mjölmix. 6 st svarta oliver
Idag serverade jag tomatsåsenmed bönpasta ochfetaost. När pastan kokat klart, riv ner blad medbasilikaitomatsåsen, och häll sedan såsen över pastan (jag lägger upp pastan iportionsskålar först, jag blandar alltså inte ner tomatsåseni pastan)
Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås, lasagneplattor, ostsås soltorkade tomater ocholiver. Hacka vitlökoch lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.