Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Hej hopp. Hoppas att ni alla får en härlig lördag. Idag är det familjedag som gäller här – vi har ägnat förmiddagen åt tvätt, städ och plock och nu väntar lunch på restaurang, inköp av lördagsgodis och besök i leksaksaffär
Mina tankar vid spisen rörde sig mot att använda fräst purjolök och champinjoner också nästa gång. Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Har ni kokt potatis över. Då tycker jag att ni ska testa att göra lompe. Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla
Dags att bli lite nyttigare igen veckan efter påskhelgen. Det blev mycket godis här hemma i år och även jag åt en del, jag som normalt sett inte frestas särskilt mycket av godis
I helgen åt jag ett supergott knäckebröd när jag och mina väninnor var på restaurang i Jönköping. Detta måste jag bara baka tänkte jag och av en händelse hade min ena väninna ett recept på liknande knäckebröd
Idag åt vi en riktigt smarrig paj, ett resultat av en djupdykning i kyl och frys. )Nu ändrade jag lite på min pajdeg, eftersom sonen integillar frön i maten och den här pajbottnen fick med beröm godkänt
Smula jästen i en bunke, lös den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt,. farinsocker,dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet (spara Ca 1 dl tilll