Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Jag gjorde två varianter på pirogerna, en medköttfärsfyllning och en med ost och skinka. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Ska det gå snabbt, så är de här pirogerna perfekta. Fyller dem med köttfärssås, viker från hörn till hörn så att de blir trekanter och naggar kanterna med gaffel
Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond. Gör under tiden köttfärsfyllningen. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning i mitten och vik degen dubbel
Formen kommer från Rice, matchade faktiskt med den ljusgröna pestofyllningen. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Börja med degen. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. Krydda med salt, vitpeppar och vitlök mellan varven och lägg matfettet i klickar över potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.