The post Gourmet-Harrys luxuösa långkok på högrevirödvin appeared first on Min Matlåda. Högrev gör det extra gott och det här receptet är en av Gourmet-Harrys storfavoriter
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra. Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock)
Lägg ner högreveni en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin. Det är en konst att få till en högrev så den är likaskivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Mycket kan man säga om långkokthögrev – men vackert, det är det inte. Ena dagen långkokar man en bithögrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Minusgrader utomhus, tända ljus inomhus. Och en gryta som sprider dofter och värme. Ja, jag är lycklig. Tänk att viprecis träffats vår nya kompis och vi
Provade att långkoka en finhögrevi ugnen tillsammans med grönt och minWild Love. Inspirationen kommer från ICA´sfina kokbok om våra landskap o dess tillgångar
Bryn högrevenlite smör salta och peppra (jag gör allt i en järngryta), ta ur den och bryn sen grönsakerna som du skalat och delat i grova bitar, lägg sen ihögreven ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.