Så - sistablogginläggeti MAX blog award och det firasmed en helyllesvensk middagi form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad imikron) och en pepparsås
Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvornamed smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseni ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammansmed de stekta champinjonerna och ställ inmitti ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatissamtidigt och servera varmt tillsammansmed en grön sallad
Fläskfilé. Blanda apelsinskalidressingen och smaksätt med salt och peppar. Tillsättbuljongtärningar och vatten, ge det hela ett uppkok under vispning så att tärningarna löser sig
Igår blev det en svensk grillklassikernämligenfläskfilén som hamnade på menyn. Till den blev det en klassiskpepparsås samt potatishalvor som rostades i ugn medlitevitlök och timjan
Istället har jag laddat frysen meddiverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske intealltid är sugen på att ställa sigvidspisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.