Är det så att du inte planerar någon direkt halloweenfest så kanske det iafblir en allhelgona-middag på söndag, och då kan jag föreslå dig att servera en höstinspireradfläskfiléigräddigkantarellsås
Koka sönder linsernatill en tjock gröt och koka riset som vanligt. Strimlavitkålen och koka upp i saltat vatten tills den har mjuknat (spara lite av kokvattnet till såsen)
Dela kycklingfiléernai två bitar var. Kantarellsås. Bryn kycklingfiléernailite smör. Kantarellsås. Fräs kantarellerna i torr stekpannapanna tills vattnet kokat ur
Krämig, gräddig pasta. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödigtidi köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Wow vilkenöverraskning. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härligenergi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivadfläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindadpotatis
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Järpari gräddsås. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör tillstekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken. Forma färsen tilljärpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsen med några matskedar. Söndagsmiddag Mamma är väldigtduktig på matlagning, en av minafavoriter är hennes grytstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.