Salta och peppra fyra torskryggfiléeroch låt dem stå en halvtimme. Och drick gärna Bicicleta Gewürztraminer till rätten, ett vin meden doft av färska frukter, rosenblad, kryddor och litchifrukt ochmeden uttrycksfull smak med ton av stenfrukter
Här i alla enkelhet tillsammans medugnsbakad färsk vitkål. Servera direkt och toppa med olivolja, salt och peppar och ett par skvättar hallonvinäger (eller granatäppelsirap) som är lite syrlig och passar bra till den söta kålenoch riset
Med "lätt kokossås" menar jag att den inte är så tung och mäktig (tycker inte jag i alla fall. Detta är en jättelätt rätt att göra och du fixar kycklingen, grönsakerna ochsåsenmedan riset kokar
Jag gjorde förstås rättenglutenfri, ugnsbakadefisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i bottenoch räkor på toppen
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Strö över flingsalt och kvarna över svartpeppar. svartpeppar. Börja med de ugnsbakade tomaterna som ska stå och långsamt gotta till sig i ugnen i två timmar på svag värme
Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Koka upp Milda medfonden. Lägg i laxen i formenoch slå över Mildasåsen. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Lägg torsken i en ugnsfast form med skinnet upp. Ställ varmt under tidentorsken lagas. Avsluta den gräddkokta kålenmedfinskurenschalottenlökoch skurna örter precis före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.