Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och en grillad bit högrev slår mig likt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Servings. 4. Cook Time. 80 Min. Hamburgare med saffranspicklad schalottenlök, citronmajonnäs och serranoskinka
Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
800 g högrev . 1 salt och peppar Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper
Grilladhögrev med gremolata och halloumisallad var en riktig höjdare. Blanda grillad paprika, blomkål, böngroddar, avocado och bladspenat med grillad halloumi
Ca 1 kg högrev i bit. Dag 1. Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan)
Det har blivit mycket grillat lamm på sistone och idag blev vi sugna på en god bit grilladhögrev. Jag hittade ett recept i senaste numret av Galore som jag blev inspirerad av där Daniel Pembert från kocklandslaget hade ett recept på bakad högrev
Högreven. - 2st färdigrillade köttbitar som du fryst in sen söndagssteken, vilken är ett jättebra tips att ta till en vardagkväll, färdigköpt gratäng på påse och en burk inlagda grönsaker, värm i micron på 3min = klart. 250g Högrev, förkokt och grillad4msk BBQ Glace6-8st Potatisar, tunt skivade1st Gul lök, tunt skivad2msk Smör3dl Grädde2st Vitlöksklyftor2msk Parmesan riven1tsk Rosépeppar, mortladHavssalt100g Inlagda grönsaker, avrunnen vikt, (soltorkade tomtater, kronärtskockor, oliver, squach)Körbärstomater på kvistSåhär kan man göra
Brödet är som Foccacia men fyllt inuti med grillad paprika, vitlök och soltorkade tomater. 1 1/2 kilo högrev (jag gjorde på älgkött)1 hel vitlök2 tsk salt5 svartpepparkornHalvera vitlökenLägg högreven i en gryta tillsammans med vitlök, salt och pepparkort. 1 1/2 kilo högrev
Ta upp högreven. 8 portioner ca 2 kg högrev (i bit) 2 oxbuljongtärningar valfri glaze salt nymalen svartpeppar. Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. 2 kg högrev
Inspirerad av min promenadkompis Anna grillade vi högrev ikväll. Igår så tog jag ca 1 kg högrev och stekte runt om i en stekgryta med salt och peppar. Idag tog vi fram den, skar ca 1 cm tjocka skivor, penslade den med Hunts honey hickory barbequesås och grillade den först hett och sen på indirekt värme
Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Min bror och hans pojke kom spontant över så jag grillade även en fläskfilé och en bit rökt fläsk till och så körde jag latvaritanten och värmde på färdig potatisgratäng och slängde i hop en spenatsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.