Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon ochblåbär
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Det är också fint och gott med grovriven choklad över bären. Garnera med färska bär eller frukter. Man kan förstås använda vilken frukt eller vilka bär som helst att göra egen coulis av
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörkchokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Här är en variant med mandelmarängbotten, chokladmousse, hallonmousse och färska hallon. Ta fram ett bakplåtspapper och den form du sedan ska göra tårtan i, lämpligen en kakform med löstagbara kanter
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn ochblåbärochmed en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Så här gör jag ju visserligen med all min matlagning, men just här tycker jag verkligen att man bara ska köra på känsla, och det kan inte bli fel, bara gott
Köttgryta med porter ochmörkchokladNu har husmor laborerat igen. Förstås en ripasso passar ju med torkad frukt ochchokladtoner, ett amarone eller en valpoliciella classico
Väldigt gott, sött, men friskt från minten ochchokladigt, med lite syra av dom färska bären. När dom svalnat så pass att du kan ta i formarna vänder du dom upp och ner och serverar med glass, grädde, bär eller vad du önskar
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Det här är ett amerikanskt recept med amerikanska mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.