Festliga klassiska (delvis) pariservåfflor. Bara på ena våningsplanet dock. På övervåningen av fatet blandade jag i ekologiskt lakritspulver och vad gott det blev
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid
Blev lite smått nostalgisk när jag höll på med detta. För en stund var jag 16 igen och stod i ett mjöligt bageri och baka vaniljhjärtan på löpande band och med ett ständigt receptrabblande i huvudet ifall vår lärare skulle få för sig att förhöra nån av oss om ingredienserna till en mördeg eller grunderna till en bröddeg
När jag var uppe i Stockholm sedan så bjöd Karolina ”Kakboken” Tegelaar mig på en glutenfri mazarin (recept kommer i hennes nya bok), sedan dess har jag haft enorma cravings efter denna smått briljanta kaka
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Ugn 275º. Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den
Jag kan verkligen rekommendera boken ”Baka Glutenfritt” av Karin Moberg och Oscar Målevik. Från den testade jag idag att baka en sockerkaka, som blev riktigt god
3 ägg2 dl strösocker1 msk fiberhusk180 gr glutenfri mjölmix (3 dl) (jag använde sempers fin mix)1½ tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker50 gr smör1 dl mjölk20 ml oljaGlutenfritt ströbröd till formen
Tog lite mindre glutenfritt mjöl än det stod i receptet, (alltså 2,75 dl istället för 3dl vanligt mjöl) Bara för att den inte riskera att den blir torr
. En bra, rikligt chokladig kaka som passar perfekt till frukost, fika eller före/efter träning. Dessutom jättegod, kladdig och laddad med lite extra protein samt givetvis utan socker och mjöl
Den här måste ni bara prova. Kladdkaka i sig brukar aldrig vara fel och med den här underbara glasyren på så blir den här kladdkakevarianten svår att slå
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att attgöra, idén fick jag härifrånDetta behöver du. 1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix2 dl vatten 2 dl olja (rapsolja)150 gr grovriven mandelmassaToscaglasyr