Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Magnus fiskar hummer och brukar ha fiskelycka. Vi är därför bortskämda och äter ganska ofta hummer. Den är så god i sig så vi är lite fega med att tillaga den
Här kommer ytterligare ett förslag på förrätt eller mellanrätt till nyårssupén. Pilgrimsmusslor är aldrig fel vid festliga tillfällen och är smidigt snabbtillagade
Brandade är den franska motsvarigheten till den svenska lappskojsen fast med fisk. Sist jag åt denna rätten var 2002 när vi åkte runt i Provence i 3 veckor med hojen och fanns till och med att köpas färdig i affären, men jag åt den på restaurang i de små bergsbyarna som låg nära medelhavet
Cocotter fyllda med ost, potatis och lök - gott redan där - toppade med gubbröra och rom. Se där ett perfekt tillbehör på buffé om det så handlar om en kräftskiva eller midsommar
Hittade ett recept på kyckling som blev fantastiskt saftigt. Jag använde kycklingen i en pastasallad men passar lika bra på buffébordet eller tillsammans med nykokt potatis och en kall örtsås
En god potatiscocott, passar superbra till en bit kött. Jag började med potatiscocotten. När den var uttagen ur ugnen stekte jag på entrecot i stekpannan
Rimmad fågel Jag har under åren här nere i Turkiet, testat att rimma kött på lite olika sätt. Avsaknaden av skinka gjorde att jag började pröva att göra något liknande av kalkonbröst
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet