Mina favoriter

Mina favoriter

  • 24 Recept
Mina favoriter
Kycklingsandwich :)

Kycklingsandwich :)

Jag är väl precis som många andra. köper kokböcker på Bokrea. denna gång slog jag till så klart också, fast med bara en bok (
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Magnus fiskar hummer och brukar ha fiskelycka. Vi är därför bortskämda och äter ganska ofta hummer. Den är så god i sig så vi är lite fega med att tillaga den

Crema catalana med apelsin

6 personer. 3 dl vispgrädde. 1 dl mjölk. 1 vaniljstång. finrivet skal från 1 apelsin. 5 äggulor. 1 dl strösocker
Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad

På tal om paj som inte ger disk. den här pajen ger ännu mindre disk. Så god med den vita chokladen och syrliga rabarbern
Potatismos med fisk - brandade

Potatismos med fisk - brandade

Brandade är den franska motsvarigheten till den svenska lappskojsen fast med fisk. Sist jag åt denna rätten var 2002 när vi åkte runt i Provence i 3 veckor med hojen och fanns till och med att köpas färdig i affären, men jag åt den på restaurang i de små bergsbyarna som låg nära medelhavet
Gumröra på mitt sätt

Gumröra på mitt sätt

Gubbröra är ju en klassiker, som ofta bjuds till nattamat eller som förrätt på kavring eller annat grovt bröd
Ostcocotter med gubbröra

Ostcocotter med gubbröra

Cocotter fyllda med ost, potatis och lök - gott redan där - toppade med gubbröra och rom. Se där ett perfekt tillbehör på buffé om det så handlar om en kräftskiva eller midsommar
Rimmad kyckling

Rimmad kyckling

Hittade ett recept på kyckling som blev fantastiskt saftigt. Jag använde kycklingen i en pastasallad men passar lika bra på buffébordet eller tillsammans med nykokt potatis och en kall örtsås
Hallondessert i glas

Hallondessert i glas

Jag är ju som ni vet en inbiten förrätts-människa. Jag skulle hellre äta tre förrätter än förrätt, varmrätt och dessert

Potatiscocotter

En god potatiscocott, passar superbra till en bit kött. Jag började med potatiscocotten. När den var uttagen ur ugnen stekte jag på entrecot i stekpannan
Ägg cocotte

Ägg cocotte

Detta är min absoluta favorit på vårkanten en lördag morgon i växthuset, gjord på nyplockade späda nässlor
Rimmad Kyckling med Currywok och vilda Bananer

Rimmad Kyckling med Currywok och vilda Bananer

Rimmad fågel Jag har under åren här nere i Turkiet, testat att rimma kött på lite olika sätt. Avsaknaden av skinka gjorde att jag började pröva att göra något liknande av kalkonbröst
Ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

Ugn 150º. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en form. Häll på olja, honung, salt och peppar